Αρχιτεκτονική

Belle Athènes signifies Belle Vie!

2012

Προσέγγιση

 Η αρχιτεκτονική προσέγγιση έθεσε ως κύριο σκοπό της, την ανάδειξη της ιδιαιτερότητας του διατηρητέου αυτού κτηρίου σεβόμενη την ιστορία του και την περιοχή που βρίσκεται. Ένα ταξίδι στον χρόνο και στην παλιά Αθήνα, όπου τα νεοκλασσικά κτήρια με τις ψηλές οροφές και τα γύψινα διακοσμητικά κυριαρχούσαν. Στην παλιά Αθήνα της γειτονιάς και των φιλόξενων ανθρώπων όπου η ενέργεια τους διαχέεται από άκρη σε άκρη στην περιοχή. Την αίσθηση αυτή επιδιώκουμε να φέρουμε στον επισκέπτη που θα επιλέξει το Belle Athènes για τη διαμονή του.

Αναλυτικότερα

Το έργο αφορά στην ανακαίνιση-αποκατάσταση διατηρητέου κτιρίου σε μια γραφική γειτονιά της Αθήνας, προκειμένου να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο boutique hotel. Το κτίριο 450 τμ βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, λίγα μέτρα από την πλατεία Ψυρρή, είναι διαμπερές με στενή επιμήκη κάτοψη και πρόσοψη σε δύο δρόμους, στην οδό Αισχύλου από την οποία θα πραγματοποιείται η είσοδος στην οδό Αριστοφάνους. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του κτιρίου που αποτέλεσε και πρόκληση για τον επανασχεδιασμό του είναι τα νεοκλασικά στοιχεία της όψης του τα οποία με το πέρασμα του χρόνου παραποιήθηκαν, παραμελήθηκαν ή και αλλοιώθηκαν. Με σεβασμό στη διατήρηση του χαρακτήρα του, αλλά και την επαναδιαπραγμάτευση των νεοκλασικών του στοιχείων, εμπλουτίζοντας τη διακόσμηση με σύγχρονες επιρροές, η νέα χρήση προσκαλεί τους επισκέπτες να αφουγκραστούν τη ψυχή και την ιστορία του περιοχής, αναβιώνοντας μια σύγχρονη αθηναϊκή Belle Époque.

Αναδιοργανώνοντας την εσωτερική δομή του κτιρίου με σκοπό τη δημιουργία ενός σύγχρονου τύπου φιλοξενίας στο κέντρο της πόλης, τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην λειτουργία του, χωροθετούνται στο ισόγειο ο χώρος της reception με είσοδο από την οδό Αισχύλου και 3 δωμάτια, 4 δωμάτια στον α΄ όροφο, 3 στον β΄ όροφο και 2 ακόμα στον τελευταίο όροφο με το ένα να καταλήγει σε δική του σοφίτα. Στο υπόγειο βρίσκονται οι βοηθητικές χρήσεις και χώρος ευεξίας. Η διαμόρφωση των δωματίων αλλά και των κοινόχρηστων χώρων χαρακτηρίζεται από έναν ενιαίο αισθητικό κώδικα όπου το εκλεπτυσμένο σύγχρονο στυλ συναντά την άνεση και την πολυτέλεια, προσφέροντάς  μια αυθεντική boutique εμπειρία διαμονής. Η εναλλαγή στη χρήση του κανάβου και τα αυστηρά γεωμετρικά στοιχεία που κοσμούν τοίχους και οροφές δημιουργούν έναν αισθητικό διάλογο με τις χρωματικές καμπύλες στους τοίχους, τα ημικύκλια σε καθρέφτες, κατασκευές και επίπλωση στα δωμάτια, στη reception και στους διαδρόμους.

Το γεωμετρικά εμπνευσμένο αρχιτεκτονικό ύφος προσδίδοντας μια χαλαρή διάθεση art deco αισθητικής, εναλλάσσεται από το δάπεδο με μαύρο μάρμαρο και μωσαϊκό, σε ξύλινες κατασκευές με πηχάκια σε τοίχους και κλιμακοστάσιο και πιο ανάλαφρες κατασκευές από ξύλο και ψάθα σε έπιπλα και οροφές. Ιδιαίτερο στοιχείο αποτελεί η χρήση της ψάθας σε ντουλάπες, κεφαλάρια, επενδύσεις τοίχων και οροφών αλλά και στην επίπλωση του χώρου υποδοχής, προσδίδοντας μια πιο χαλαρή διάθεση σε ένα παιχνίδι αλληλουχίας εντυπωσιακών χώρων. Κατασκευές σχεδιασμένες αποκλειστικά για την συγκεκριμένη χρήση, εναλλαγές στις επιλογές φωτισμού, ποικιλία υφών, υλικών και χρωμάτων στην παλέτα του κάθε χώρου με έμφαση στις λεπτομέρειες, δημιουργούν έναν χώρο που θα ταιριάζει στις ανάγκες ενός σύγχρονου ταξιδιώτη που αναζητά την πολυτελή αισθητική και την άνεση μια υψηλής ποιότητας διαμονής. Ιδιαίτερη πινελιά στο χώρο αποτελεί η εναλλαγή της χρήσης πλακιδίων με έντονα διακοσμητικά μοτίβα σε δάπεδα και τοίχους με μια πρωτοποριακή σύγχρονη διάθεση αναφοράς σε στοιχεία ενός εκλεπτυσμένου κλασικισμού.

Η έντονη χρήση στοιχείων πρασίνου τόσο στην κύρια όψη, όσο και στον χώρο της υποδοχής, έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός ζεστού, οικείου χώρου με ανάλαφρη διάθεση που σε προσκαλεί στο εσωτερικό του, δίνοντας την αίσθηση στον επισκέπτη πως αν και βρίσκεσαι στην καρδιά της πόλης εισέρχεται σε έναν χώρο αρμονίας και γαλήνης. Στην πρόσοψη του κτιρίου με στόχο την ανάδειξη του ιδιαίτερου χαρακτήρα της , επαναφέρονται κάποια από τα νεοκλασικά στοιχεία που έχουν αλλοιωθεί με τη χρήση παραδοσιακών κουφωμάτων, ταμπλαδωτά στο κάτω τμήμα και με φεγγίτες στο πάνω, διαχέοντας το φυσικό φως στον εσωτερικό χώρο. Η εντυπωσιακή διαμόρφωση της εισόδου καλωσορίζει τον επισκέπτη προετοιμάζοντας τον για μια υψηλής ποιότητας διαμονή βασισμένη σε ένα ιδιαίτερο σύγχρονο design διακριτικής πολυτέλειας εμπνευσμένο από κλασσικές γραμμές με μια πιο σύγχρονη όμως ανάγνωση. Σε ένα περιβάλλον σύγχρονο και διακριτικό με προσεγμένη την κάθε λεπτομέρεια, το ξενοδοχείο Belle ATHENES φιλοδοξεί να εμπλουτίσει την τέχνη της φιλοξενίας στην Αθήνα και να συμβάλει στην συνολική εμπειρία των επισκεπτών του.

Check Availabity

Book your holiday here for surprising and satisfactory benefits.

1 Room , 1 Adult , 0 Children
Rooms
Adults
Childrens
Need Help? Call 2114188747
Booking Rules Term & Privacy