Η Ιστορία

Το διατηρητέο κτήριο που στεγάζει το boutique hotel Belle Athènes βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο του Ψυρρή, μόλις λίγα μέτρα από την Πλατεία του Ψυρρή ή Πλατεία Ηρώων.

Το 1960 ξεκίνησε να λειτουργεί ως μια μικρή βιοτεχνία κατεργασίας και επεξεργασίας δέρματος. Η βιοτεχνία απασχολούσε 40 εργαζομένους και κατασκεύαζε τσάντες και άλλα προϊόντα από δέρμα. Μέχρι και πριν λίγα χρόνια στέγαζε εμπορικό κατάστημα με τσάντες.

Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα «ταξίδι» στον χρόνο και στην παλιά Αθήνα, όπου τα νεοκλασσικά κτήρια με τις ψηλές οροφές και τα γύψινα διακοσμητικά κυριαρχούσαν. Στην παλιά Αθήνα της γειτονιάς και των φιλόξενων ανθρώπων όπου η ενέργεια τους διαχέεται από άκρη σε άκρη στην περιοχή.

Την αίσθηση αυτή επιδιώκουμε να φέρουμε στον επισκέπτη που θα επιλέξει το Belle Athènes για τη διαμονή του σεβόμενοι την ιστορία, την αρχιτεκτονική και την διακόσμηση μέσα από τη δημιουργία ενός σύγχρονου τύπου φιλοξενίας στο κέντρο της πόλης, τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην λειτουργία του.

2019

Η «σύλληψη» της ιδέας

Ως επιχειρηματικό σχέδιο είχαμε πάντα στο μυαλό μας την δημιουργία ενός boutique hotel στην Αθήνα. Πριν λίγα χρόνια μετά από ένα όμορφο απόγευμα στην πλατεία του Ψυρρή , καθώς ανηφορίζαμε με τα πόδια προς το κέντρο της πόλης, είδαμε το κτίριο να στέκεται μέσα σε μια σιωπηλή εγκατάλειψη σε μια περιοχή γεμάτη ζωή.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία…

2020 – 2021

Η Υλοποίηση

Η αλήθεια είναι πως χρειάστηκε κάποιος χρόνος ώστε να λύσουμε τα διαδικαστικά θέματα μιας και το κτίριο είναι διατηρητέα ενώ έπρεπε να αλλάξουμε την άδεια χρήσης.

Μετά από αυτά τα γραφειοκρατικά θέματα όμως, επικεντρωθήκαμε στις εργασίες που μας αρέσουν: στην αρχιτεκτονική προσέγγιση και στην ανακαίνιση – αποκατάσταση του κτιρίου προκειμένου να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο boutique hotel.

Check Availabity

Book your holiday here for surprising and satisfactory benefits.

1 Room , 1 Adult , 0 Children
Rooms
Adults
Childrens
Need Help? Call 2114188747
Booking Rules Term & Privacy